Python Performans Ödevi

Performans ödevinden ziyade döngüler konusunda öğrencilerin pratik yapabileceği örnek problemlerden oluşan bir liste hazırladım. Bu problemleri performans ödevi olarak da öğrencilerine vermek isteyen öğretmen arkadaşlar için de bir excel şablonu hazırladım. Öğrenciler ile ödevleri eşleştirdikten sonra, öğrenci numarasını yazdığınızda öğrenciye özel bir sayfa oluşturuyor.

Sizler de aklınıza gelen örnek problemleri yorum bölümünden yazarsanız, memnun olurum.

Problem listesini indirmek için tıklayınız
Performans ödevi şablonunu indirmek için tıklayınız

“Python Performans Ödevi” üzerine 22 yorum

  1. Hocam 28.sorunun cevabını verir misiniz? Baya uğraştım ama bir türlü olmadı. Lütfen hocam çok zor. Şimdiden teşekkürler

    Cevapla
  2. Hocam 22. sorunun cevabını verebilir misiniz, lütfen?
    Yapmaya çalıştım ancak 3-4 yerde hatam var ve nasıl düzelteceğimi bilemedim. Şimdiden teşekkür ederim.

    Cevapla
  3. Gençler kusura bakmayın. Öğretmenleriniz sizlere bu ödevleri verdiğine göre sizlerin çözebileceğine inanıyorlar demektir. Sitedeki ders notlarını inceleyin, biraz yoğunlaşırsanız eminim tamamını çözebilirsiniz.

    Cevapla
  4. Merhaba hocam 11.soruyu yapmaya çalışıyorum fakat bir sayısının ilk rakamını almayı bilmiyorum. Yardım ederseniz çok memnun olurum.

    Cevapla
  5. Merhaba hocam 11.soruyu yapmaya calışıyorum fakat bir türlü yapamadım bir sayının basamaklarını nasıl alacağımı bilmiyorum yardım ederseniz çok memnun olurum. Sorunun tam olarak cevabını istemiyorum.
    Örnek olarak ise 1634 sayısın binler basamağındaki 1 rakamını bir değişkene atamak istiyorum.

    Cevapla
    • Merhaba Eray;
      Cevabı görsen eminim “nasıl düşünemedim?” diye kendine kızarsın. input ile kullanıcıdan aldığın verinin türü zaten string’dir. Stringlerin her bir elamanı üzerinde de basit bir for döngüsü ile gezinebilirsin. For döngüsü ile hazır her bir elemanın üzerinde geziniyorken de armstrong sayısı olup olmadığını denetleyebilmen için gerekli olan hesaplamayı bu döngünün içerisinde yaptırabilirsin.

      Cevapla
  6. Hocam Umut Arkadaşımıza sorusunun cevabını vermişken bizde 22. sorunun cevabını verir misiniz çok zorlandım lütfen.

    Cevapla
    • Sevgili Melih;
      Yorum yapan Umut arkadaşa doğrudan cevabı vermemiştim. Sadece yol göstermiştim. Ama yorumuna binayen, bunun da yanlış olduğunu anladım ve ilgili yorumu sildim. 22.soru ile ilgili olarak da, öncelikle bir sayının asal olup olmadığını tespit eden bir fonksiyon yazmalısın. Ondan sonrası zaten basit bir while döngüsü ile çözülür. İçerisine gönderdiğimiz bir sayının asal mı yoksa değil mi olduğunu bize söyleyen fonksiyonu yazmaya çalışarak işe başlamalısın.

      Cevapla
  7. Hocam 29. soruyu nasıl yapabileceğimi söyler misiniz lütfen? Bu soru benim performans ödevim. Şimdiden teşekkürler.

    Cevapla
  8. Hocam ben anadolu lisesine yeni atandım, acaba phyton kodlarını hangi editör aracılığıyla çalıştırıyorsunuz?

    Cevapla

Yorum yapın